Brilltax Kft. - Könyvelés, adótanácsadás Budapesten és Miskolcon

Facebook

Kapcsolat

Könyvelőiroda üzemeltető:
Brilltax Kft.
Iroda:
 
3525 Miskolc, Szemere utca 4

1037 Budapest, Zay utca 24

Telefon:
+36/70-674-3071

E-mail:
info@brilltax.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.00 - 17.00

Ingatlan bérbeadás átalányadó 2018

2017.07.25.

Ingatlan bérbeadás átalányadó 2018

2018-ban már három lakás kiadása esetén is választható lesz a tételes átalányadózás


A Parlamentnek kedden nyújtja be a kormány a tavaszi adócsomagot. Erről tett közzé előzetesen részleteket a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A törvényjavaslat jelentős könnyítést hoz a hosszú és rövidtávú lakáskiadásban. Amennyiben a Parlament megszavazza, a bérbeadók jövőre rendkívüli adminisztrációcsökkentéssel, jelentős pénzmegtakarítással számolhatnak. A két intézkedés a majd három milliárd forintot hagy a lakáskiadóknál. 2018-tól - a jelenlegi egy ingatlan helyett - már három lakásig vagy üdülőig választható a legegyszerűbb és a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási mód, az ún. tételes átalányadó. A fizetendő adó szobánként mindössze évi 38 400 forint, ezért senkinek sem éri meg eltitkolni a szálláshely szolgáltatásból szerzett jövedelmét.

A hosszú távon ingatlan bérbeadók is jobban járnak jövőre, ugyanis már senkinek nem kell ingatlan bérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó jövedelme után 14%-os egészségügyi hozzájárulást fizetni. Így az ingatlan kiadásból származó jövedelem után csak a 15%-os szja-t kell megfizetnie minden érintettnek – olvasható a közleményben.

vissza