Brilltax Kft. - Könyvelés, adótanácsadás Budapesten és Miskolcon

Facebook

Kapcsolat

Könyvelőiroda üzemeltető:
Brilltax Kft.
Iroda:
 
3525 Miskolc, Szemere utca 4

1037 Budapest, Zay utca 24

Telefon:
+36/70-674-3071

E-mail:
info@brilltax.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.00 - 17.00

Magánszállás - online kassza bevezetés

2015.07.20.

Magánszállás - online kassza bevezetés

Az idei év végéig a magánszálláshelyek kiadóinak is át kell térniük az online pénztárgépek használatára. A többletterhek miatt félő, hogy sok szobakiadó kiszáll a legális turizmusból

Magyarországon ma mintegy kétszázezer férőhely áll a turisták rendelkezésére magánszálláshelyeken. Ezek közül a legtöbb a Balaton, illetve a nagyobb tavak és borvidékek környékén található.

A falusi szállásadók száma 2800 körülire tehető, mondta a lapnak Szabó Géza, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnöke, de nem tudható, hogy ebből mennyi működik illegálisan. Ez a szám 2009-ben még 7400 volt, de a belföldi turizmus válsága és az adómentesség eltörlése miatt drasztikus visszaesés következett be.

A szakember szerint az online pénztárgépekre való átállás célja nyilvánvalóan a piacfehérítés, de szükségszerűnek tartaná a rendelkezés enyhítését, mert az indokolatlanul nagy terhet ró a kis bevételű turisztikai területre és így sok szálláskiadó a feketegazdaságban folytathatja tevékenységét - írja a Napi Gazdaság.

vissza